Ζωακια που ζητουν σπιτι

Ρωτήστε μας, εάν επιθυμείτε να υιοθετήσετε ένα ζωάκι. 

Σε συνεργασία με φιλόζωους της περιοχής και με το δήμο Καλλιθέας, προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην προώθηση των υιοθεσιών αδέσποτων ζώων.

Στο ιατρείο μας και στη σελίδα μας στο facebook μπορείτε να δείτε τις πρόσφατα αναρτημένες φωτογραφίες των ζώων, που προωθούνται προς υιοθεσία. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ...

Το πρόβλημα της εγκατάλειψης των αδέσποτων ζώων είναι μια θλιβερή πραγματικότητα με μεγάλες διαστάσεις, τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Τα υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης ευθύνονται για την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ζώων. Η υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου είναι πράξη, που δηλώνει κοινωνική υπευθυνότητα, ακριβώς, επειδή συμβάλλει στον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων και στην προστασία της δημόσιας υγείας. 

Αδέσποτο ζώο συντροφιάς είναι κάθε ζώο συντροφιάς, το οποίο είτε δεν έχει κατοικία, είτε βρίσκεται έξω από τα όρια της κατοικίας του ιδιοκτήτη, του κατόχου, του συνοδού ή του φύλακά του και δεν τελεί υπό την άμεση επίβλεψη και τον έλεγχό τους. Τα περισσότερα αδέσποτα ζώα ξεκινούν τη ζωή τους ως ζώα συντροφιάς, μόνο και μόνο για να εγκαταλειφθούν στη συνέχεια από τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι τα είχαν αρχικώς αποκτήσει, είτε διότι δεν έλαβαν υπόψη τους τις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις, που εγείρει η φροντίδα τους, είτε με αυξημένη συχνότητα τα τελευταία χρόνια, διότι δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να τα συντηρήσουν, ή να τα θεραπεύσουν. Η εγκατάλειψη αυτή είναι μια τραυματική εμπειρία, καθώς τα ζώα αναπτύσσουν έντονα συναισθήματα αφοσίωσης και αγάπης για τον ιδιοκτήτη τους.

ΕΑΝ ΑΔΥΝΑΤΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΣΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ. 

Σημαντικά προβλήματα ανακύπτουν από την αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων. Τα αδέσποτα ζώα, άθελά τους, γίνονται φορείς ασθενειών, οι οποίες μπορούν να μεταφερθούν και στον άνθρωπο. Η διαρκής περιπλάνησή τους στους δρόμους, συχνά οδηγεί στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, ενώ η αδυναμία εύρεσης τροφής τα οδηγεί συχνά στους κάδους σκουπιδιών, με αποτέλεσμα τη διασπορά σκουπιδιών γύρω από τους κάδους και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος χώρου από αυτά και από τα περιττώματά τους.

Τα προβλήματα, που ανακύπτουν από την αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, χρησιμοποιούνται συχνά, ως άλλοθι, για τη συγκάληψη και την ανοχή περιστατικών κακοποίησης των ζώων, με τις καταγγελίες για κακοποίηση αδέσποτων ζώων, να εμφανίζουν ανοδική τάση. Τα αισθήματα μίσους, προς τα αδέσποτα ζώα, συνήθως εκδηλώνονται με την άμεση άσκηση βίας σε αυτά, με το πέταγμα νεογέννητων γατιών ή κουταβιών σε κάδους απορριμάτων, ή με την προσπάθεια δηλητηρίασης των ζώων. Οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, τότε είναι μεγάλοι και είναι είτε άμεσοι (πχ. εκδήλωση επιθετικότητας από τα φοβισμένα ζώα στους ανθρώπους, ή κατανάλωση δηλητηρίων συνήθως από παιδιά), είτε έμμεσοι (πχ. πτώματα ζώων σε πάρκα ή κάδους σκουπιδιών). Η κακοποίηση των ζώων, τιμωρείται αυστηρά από το νόμο. Γι' αυτό:

ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΖΩΟΥ, ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΣ Ή ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΧΗ.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΒΕΙ Ή ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ: Έχει πλέον και επιστημονικά τεκμηριωθεί η σημαντική θετική επίδραση της συντροφιάς των κατοικιδίων στον άνθρωπο. Τα κατοικίδια συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της μοναξιάς, στη μείωση του στρες και της κατάθλιψης στους ενήλικες, στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κοινωνικής απομόνωσης, στην αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών, στην εκμάθηση τρόπων επικοινωνίας στα παιδιά, στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης αλλεργιών στα παιδιά, στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ιδιοκτητών τους (βόλτες, παιχνίδια), στη βελτίωση της ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων (συχνά τα κατοικίδια δίνουν ένα "σκοπό" στη ζωή των ηλικιωμένων) κ.ά.

Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ ανθρώπου και ζώου είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ζωής, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, όπου οι αξίες και ο σεβασμός, προς όλα τα έμβια όντα, έχουν μόλις τεθεί. Γι' αυτό, πέραν από την αύξηση του αριθμού των υιοθεσιών και τη δημιουργία δημόσιων, οργανωμένων δομών προσωρινής φύλαξης και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων, ο σημαντικότερος στόχος, που έχει τεθεί, όχι μόνον σε κρατικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι η ενημέρωση και η ανάπτυξη φιλοζωικού αισθήματος και στάσης ζωής, με σεβασμό προς τη ζωή των ζώων από τις νέες γενιές, η οποία πρέπει να ξεκινά από το σχολείο. Το Κτηνιατρικό Κέντρο Χαροκόπου αναπτύσσει συνεργασία, με αρκετά σχολεία, για δωρεάν εκστρατείες ενημέρωσης των μαθητών και των γονέων τους, για τα αδέσποτα ζώα και τη σημασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΖΩΟ

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ: ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ => ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Όλες οι πρόσφατες, επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες, που μελετούν την επίδραση των ζώων συντροφιάς στην υγεία μας, καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: Υγιή, ευδιάθετα κατοικίδια => περισσότερο υγιείς, ευδιάθετοι ιδιοκτήτες.

Στο Κτηνιατρικό Κέντρο Χαροκόπου αναγνωρίζουμε τη στενή αλληλεπίδραση των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς με τα κατοικίδιά τους, γι' αυτό οι άξονες, στους οποίους βασίζεται η δομή και λειτουργία του ιατρείου μας είναι:

 

1. Ενημέρωση ιδιοκτητών:

Ο ιδιοκτήτης είναι αυτός, που είναι υπεύθυνος για το κατοικίδιό του και θα πρέπει να έχει λάβει την κατάλληλη ενημέρωση, ώστε να γνωρίζει: ποιες είναι οι υποχρεώσεις του, τί οφείλει να πράξει σε περίπτωση, που αδυνατεί πλέον να συντηρήσει το κατοικίδιό του, βασικά σημεία της νομοθεσίας, που διέπει την κατοχή ζώων συντροφιάς, ποια είναι η ενδεδειγμένη διατροφή και φροντίδα, για το κατοικίδιό του, πότε υπάρχει ανάγκη προσκόμισής του στο γιατρό, κλπ. Στο Κτηνιατρικό Κέντρο Χαροκόπου, όλοι οι πελάτες μας λαμβάνουν εντελώς δωρεάν αναλυτική ενημέρωση, από την πρώτη κιόλας επίσκεψή τους και ενθαρρύνονται στη διατύπωση ερωτήσεων, για την επίλυση οποιασδήποτε απορίας τους και την παροχή διευκρινίσεων σε κάθε θέμα, που τους απασχολεί. 

 

2. Σύγχρονα μοντέλα διαχείρισης της υγείας των ζώων: 

Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενή.  Στο Κτηνιατρικό Κέντρο Χαροκόπου τηρείται βάση δεδομένων με το πλήρες ιστορικό, τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τις χορηγηθήσες θεραπείες, για όλους τους ασθενείς μας (ηλεκτρονικός φάκελος ασθενή).

Εξατομικευμένη Κτηνιατρική Προσέγγιση. Η λήψη πλήρους ιστορικού (πχ. περιβάλλον διαβίωσης, κληρονομικότητα, νοσολογικό παρελθόν, διατροφικές και άλλες συνήθειες, ακολουθούμενα εμβολιακά και αντιπαρασιτικά προγράμματα, ιστορικό αλλεργιών, αυτοάνοσα νοσήματα, γαστρεντερολογικά συμπτώματα, χρόνιες δερματοπάθειες, χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα, κλπ) σε συνδυασμό με τον κλινικό έλεγχο και τα αποτελέσματα των εξετάσεων επιτρέπουν την εξατομίκευση της θεραπευτικής αντιμετώπισης, την παροχή εξατομικευμένων διατροφικών και άλλων συμβουλών, εξατομικευμένων εμβολιακών και αντιπαρασιτικών προγραμμάτων και άλλων προληπτικών μεθόδων διαχείρισης της υγείας των ζώων. 

Προληπτική κτηνιατρική. Έχουμε επιλέξει να παρέχουμε βασικές υπηρεσίες προληπτικής κτηνιατρικής, αδιακρίτως, σε όλους τους μικρούς φίλους μας. Η παροχή εξατομικευμένων διατροφικών συμβουλών και φροντίδας, εξατομικευμένων αντιπαρασιτικών προγραμμάτων και οικονομικών, εξατομικευμένων πακέτων επανεξετάσεων και ετήσιου check up, αποδεικνύουν στην πράξη στους πελάτες μας, τα οφέλη της εφαρμογής της κτηνιατρικής πρόληψης.

Ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση. Οι μειωμένες τιμές των επανεξετάσεων κάνουν προσιτή για τους ιδιοκτήτες την παρακολούθηση των ζώων τους, μέχρι την πλήρη αποθεραπεία, ώστε να αποφεύγεται η ευκαιριακή και αποσπασματική αντιμετώπιση των περιστατικών. Αναγνωρίζουμε, την αλληλεπίδραση ανάμεσα στην υγεία των κατοικιδίων και των ιδιοκτητών τους (αρχή της ενιαίας υγείας), γι' αυτό και ανά περίπτωση, παρέχονται στους ιδιοκτήτες, πλην της θεραπείας, οδηγίες για τη χρήση μέτρων προστασίας, για την εφαρμογή απολυμαντικών και αντιπαρασιτικών στο περιβάλλον, κλπ., ώστε να επιτυγχάνεται μία ολοκληρωμένη αντιμετώπιση. 

Σύγχρονες Υπηρεσίες. Το ιατρείο μας διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο εξεταστήριο, υπέρηχο και χωριστό, πλήρως εξοπλισμένο χειρουργείο. Παρέχουμε εξειδικευμένες κτηνιατρικές υπηρεσίες, χάρη στην άρτια επιστημονική κατάρτιση του προσωπικού και των συνεργατών μας και στην εξειδίκευση, που προσφέρουμε ανά επιστημονικό πεδίο, στα λοιμώδη και στα παρασιτικά νοσήματα, στη μικροβιακή αντοχή, στη χειρουργική μαλακών μορίων, στην απεικόνιση, στη δερματολογία, κλπ. Η σύγχρονη και επικαιροποιημένη κτηνιατρική προσέγγιση επιτυγχάνεται με:

         ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ        ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ        ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΑΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ        ΕΝΙΑΙΑ ΥΓΕΙΑ 

 

3. Φιλικό περιβάλλον - Σύγχρονη εξυπηρέτηση - Προσιτές τιμές:

Ο ευρύχωρος, ευχάριστος και φιλικός χώρος μας προσφέρει μία άνετη αναμονή, για ιδιοκτήτες και κατοικίδια. Η διαμόρφωση ανεξάρτητων χώρων εισόδου και αναμονής για σκύλους και γάτες μειώνει το στρες των μικρών μας ασθενών, κατά την ιατρική τους επίσκεψη και διευκολύνει τη διαχείριση των επιθετικών σκύλων. Κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να ζυγίζει το κατοικίδιό του στη ζυγαριά, που βρίσκεται στην αίθουσα αναμονής και να τηλεφωνεί για να προσκομίζει το κατοικίδιό του για μέτρηση της πίεσης του αίματος εντελώς δωρεάν. 

Όλοι οι πελάτες μας ενημερώνονται τηλεφωνικά και μέσω sms για την έκδοση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων των κατοικιδίων τους, ενώ παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα - μέσω της συνδεδεμένης στην ιστοσελίδα μας πλατφόρμας - να καλύψετε εντελώς δωρεάν, ηλεκτρονικά, με λίγα κλικ, θέση ραντεβού, την ημέρα και ώρα, που επιθυμείτε, έως και μία ημέρα πριν. Εκπρόσωπος του ιατρείου μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα, να αξιολογήσει το χρόνο, που απαιτείται για την υπηρεσία, που επιθυμείτε να σας παρέχουμε, και να οριστικοποιήσει το ραντεβού σας, χωρίς να χρεώνεστε περιττά τηλέφωνα και για τη δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση, με τη μικρότερη δυνατή αναμονή.

Ρωτήστε μας και ενημερωθείτε για τα πακέτα προσφορών μας, για τις εκπτώσεις μας σε πελάτες με περισσότερα από ένα κατοικίδια και για τις εκπτώσεις σε ανέργους, φοιτητές, ΑΜΕΑ και σε ιδιοκτήτες σκύλων οδηγών τυφλών.